Világítás vezérlés

A világítások a legtöbbet használt eszköz a lakásban, de az okosotthon rendszeres segítségével sokkal több lehet, mint egy lámpa egyszerű ki-vagy bekapcsolása. Állítsa be a hangulatnak megfelelő fényerőt vagy színt, hozzon létre világításképeket, vagy kapcsolja ki egy mozdulattal az összes világítást lefekvés előtt.

A vezérléseket pedig Ön programozhatja grafikusan az applikáción keresztül. Nincs hozzá szüksége más szakemberre, az irányítás az Ön kezében van.

Okosvilágítás megoldások

Világítási képek

Hozzon létre az adott hangulatnak vagy eseménynek megfelelő világítást egyetlen gombnyomásra, például a filmezéshez kialakítható egy minimális fényerejű “Mozi mód” világítás, a “Haza jöttem” módban pedig felkapcsolhatóak azok a lámpák, amelyekre ilyenkor szüksége van.

Hangulat világítások

A világítások fényereje tetszés szerint beállítható, például olvasáshoz erősebb fényt, de egy kellemes vacsorához gyenge fény illik. A színes világítások segítségével a fényerő mellett a világítás színe is beállítható, így bármilyen hangulatvilágítás kialakítható.

Automatikus vezérlések

A világítások automatikusan is vezérelhetőek, amelyek segítségével nem marad felkapcsolva lámpa vagy beállítható a lefekvés és ébredés között egy gyengébb fényerő, amely a lámpák felkapcsolásánál nem zavarja a szemet.

Az irányítás az Ön kezében van!

A smarthome rendszer a Nective applikáción keresztül grafikusan programozható a felhasználók számára. Hozzon létre szcenáriókat, azaz automatizált folyamatokat, amelyekkel a világításokat is vezérelhetni. Ehhez nincs szüksége egy szakemberre, akit meg kell fizetni.

Jelenlét szimuláció

Egy jelenlét szimulációs szcenárió segítségéve könnyedén imitálhatja, hogy otthon tartózkodik, amikor Ön egy utazáson vesz részt.

Fontos – Mire érdemes figyelni?

A LED világítások esetén fontos megvizsgálni, hogy a világítás fényerőszabályozható-e, ugyanis nem mindegyik modern LED fényforrás alkalmas erre.

Fontos kiszámolni a teljesítményt.

A LED szalagok esetén az 5m-nél hosszabb szakaszokat érdemes külön választani, hogy ne halványuljon el a fényük.

Képek a Nective

okosotthon applikációból