Blogby Stocker BenceOKOSÍTSD FEL OTTHONOD, LAKÁSFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁSSAL!

Először is nézzük, mik azok az alapfeltételek, amiknek meg kell felelnie az igénylőknek!
Legalább 1 gyermeket nevelő (vagy váró), házastársak, élettársak vagy egyedülálló szülők, akik:

  • Legalább egy gyermeket várnak vagy nevelnek (várandósság 12. hetétől a gyermek 25. életévének betöltéséig)
    A felújítandó ingatlanban legalább 1 éve rendelkeznek bejelentett állandó lakcímmel (kivéve, ha 1 éven belül vásárolták az ingatlant)
  • Az ingatlanban minimum 50 % tulajdonjoggal rendelkeznek
  • Az igénylők közül legalább 1 fő rendelkezik minimum 1 év folyamatos TB jogviszonnyal
  • Az igénylők közül egyik félnek sincs adó- vagy köztartozása

A pontos részletekről érdemes tájékozódni a munkálatok elkezdése előtt, mert rengeteg pénzt és időt lehet megspórolni egy jól tervezett és kalkulált folyamattal.

Fontos, hogy tisztában legyünk a támogatás feltételeivel és vezessük a felújítás alatt keletkezett munkadíjakat és anyagköltségeket, mert a támogatási összeg meghatározásához ezek szolgálnak alapul. Érdemes gyűjteni a számlákat és figyelni, hogy csak egyszer nyújthatjuk be visszaigénylésre őket. Az utolsó számla dátuma pedig nem lehet 60 napnál régebbi!

Bővebb információ:

Ha szeretné megnövelni ingatlana értékét, kényelmesebbé, energiatakarékosabbá tenni otthonát, mindenképp érdemes most belevágni!

Mire érdemes figyelnie a felújításkor, ha tervezi, hogy okos otthon rendszert alakítana ki:

A villamos rendszer korszerűsítésének keretében az új kábelek behúzásakor fektethetjük le az okos otthon rendszer alapjait. Ez lehetővé teszi minimális ráfordítás mellett, hogy akár a jövőben fejezzük be okos otthonunk telepítését és élesítését. Így nem lesz már szükség a későbbiekben bontási munkálatokra. Ráadásul nem kell beszereznünk speciális, drága szerelvényeket, mellyel rengeteg pénzt spórolhatunk, miközben bármit automatizálhatunk és vezérelhetünk majd egyetlen applikáció segítségével, akár a telefonunkról is.

A fűtési rendszer korszerűsítésénél arra érdemes figyelni, hogy több fűtési kör kerüljön kialakításra. Ez azt jelenti, hogy eltérő hőmérsékletet lehet majd beállítani a különböző helyiségekben, amellyel elérhető a lakás A++-os energetikai minősítése, mely tovább növelheti ingatlana értékét. A legtöbb esetben valamilyen vezérlésre is szükség van, ami a kazánt vagy hőszivattyút vezérli. Ezt a funkciót akár az okos otthon modulja is ellátja, így nincs szükség az említett vezérlő drága változatára.

A klímaberendezés beépítésére vagy korszerűsítésére is van mód a támogatás keretein belül, de fontos, hogy olyan légkondicionáló kerüljön kiválasztásra, amely összekapcsolható egy smarthome rendszerrel.

Az árnyékolók, redőnyök cseréjénél mindenképpen motoros kivitelben gondolkodjunk, ha szeretnénk automatizálni. Ezeket is be lehet kötni okos otthon rendszerekbe, amivel automatizálhatjuk a folyamatokat és távolról is el tudjuk érni a rendszert. Fontos, hogy a legegyszerűbb, “nem okos” redőnymotorokat szereljük be, mert a különböző “okos” és távirányítós árnyékolók egyrészt jóval drágábbak, másrészt nem integrálhatóak a legtöbb smarthome rendszerekkel.

Szakértőnk szívesen segít okos otthon rendszerének megtervezése, kiépítése kapcsán.

Gáspár Olivér
Projekt vezető
+36 70 628 0801
info@nective.hu

Hívjon bátran! Örömmel segítek legyen bármilyen kérdése!

Megosztás