Blogby Mátyás TulokGINOP-4.1.5-22 – Energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása KKV-k részére

Energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása a KKV-k részére

Hamarosan megjelenik egy pályázat ami a mikro-, kis- és középvállalkozások energetikai hatékonyságát hivatott javítani. 

Ha már ebbe az irányba indulunk el akkor érdemes beszélnünk a fűtés és hűtés rendszer, valamint a világítás automatizálásáról.

Fűtési – hűtési rendszer automatizálása:

Egy jó automatizálási folyamattal sokat spórolhatunk a számlánkon. Gondoljunk bele, hogy van-e olyan terület amit most is feleslegesen fűtünk vagy hűtünk. Mi lenne ha ezeket a területeket let udnánk választani a rendszerről vagy mondjuk időszakosan tudnánk be és kikapcsolni a hűtés-fűtést. Egy ilyen példa lehet az öltöző fűtése: Itt a fűtésnek elég lenne akkor működnie mikor a kollégák ott tartózkodnak, napközben le lehetne kapcsolni ezzel máris spórolunk. A Nective épületautomatizálási megoldásokkal külön fűtési zónákat hozhatunk létre, automatizálhatjuk a folyamatokat vagy akár bármikor távolról beavatkozhatunk a működésébe. 

Világítás automatizálás:

Ha már új és modern led lámpákat izzókat szerelünk fel itt is érdemes megnézni, hogy miként tudnának ezek a leghatékonyabban működni. A Nective rendszernek köszönhetően itt is automatizálhatjuk a folyamatokat. Például a műhelyünkben, irodánkban egy adott fényerősségre van szükségünk. Ha ennek a nagy részét az ablakokon át bejövő fény segítségével is elérjük akkor miért mennének a lámpák a teljes fényerővel. A Nective rendszerrel egyszerűen tudjuk állítani a kívánt fényerőt. Egy ilyen megoldással máris tudunk az áram számlánkon faragni. Az automatizálásnak és a távoli elérésnek köszönhetően pedig nem maradnak égve sehol a lámpák. 

Ha a korszerűsítés során a Nective rendszert használjuk akkor a későbbiekben bevonhatjuk ebbe a kapukat, árnyékolókat vagy a riasztó rendszert is. Ennek köszönhetően mindent egy felületről irányíthatunk.

Ha szeretné jobban megismerni a Nective épületautomatizálási rendszert látogasson el a weboldalunkra.

A pályázatról további információt itt talál: https://palyaz.hu/ginop-4-1-5-22-energetikai-tamogatas-a-kkv-k-reszere/

A GINOP – 4.1.5-22 pályázatban támogatható tevékenységek

Önállóan támogatható tevékenységek

Energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek

  • épületek hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése – a meglévő fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nem nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek hőszigetelése vagy cseréje
  • épületek fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése
  • meglévő beltéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása

Önállóan nem támogatható tevékenységek

Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása

  • napelem
  • napkollektor
  • brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése
  • hőszivattyú rendszerek alkalmazása

Megosztás