Blogby Stocker BenceA NECTIVE 5 FŐ ERŐSSÉGE

Egy épületautomatizálási rendszer leveszi az Ön válláról otthona működtetésének napi gondjait. De milyen rendszert érdemes választania? Miért különleges a Nective System más épületautomatizálási megoldásokhoz képest? Összegyűjtöttük Önnek az 5 legfontosabb szempontot a választáshoz!

 

A piacon kapható okos otthon rendszerek többsége központi intelligenciájú és programozni kell őket. Ez azt jelenti, hogy a rendszer központi vezérlője valamilyen miniszerver, amin az egyedileg programozott épületautomatizálási program fut. Ehhez a programhoz csatlakoznak különböző perifériák. Ilyen perifériák többek között lehetnek: relé, digitális input vagy analóg modulok.

A „slave” periféria eszközök önmagukban nem működőképesek, a központi vezérlő utasításait hajtják végre, amelyen egy egyedileg leprogramozott szoftver fut. Ezért ilyen esetekben az épületautomatizálási költségek jelentős részét a programozás teszi ki, hiszen egy megfelelő tudású szakember munkáját kell megfizetni. Az egyedi szoftverekben azonban gyakran lehetnek hibák, amelyeket javítani kell.

Ha pedig a rendszert a későbbiekben szeretné igényeihez igazítva módosítani, megint hívhatja a programozót és megint fizetheti munkadíját. A központi intelligencia hatalmas hátránya, hogy a központ meghibásodása kihat az egész rendszerre, amelynek következtében akár teljesen működésképtelenné válhat az Ön otthona.

Miért különleges ezekhez a rendszerekhez képest a Nective System?

A Nective Systemet egy új megközelítés szerint terveztük: nincs szükség programozásra és a rendszer elosztott intelligenciájú a nagyobb biztonság érdekében” – hangsúlyozza Stocker Bence, a Nective fejlesztési vezetője.

  1. Nincs külön programozási költség!

Minden Nective modul előre tartalmazza a tipizált épületautomatizálási programokat. A telepítés során a villanyszerelőnek csak ki kell választania, hogy egy Nective modul milyen üzemmódban működjön. Majd ennek az üzemmódnak megfelelően kell bekötnie a készüléket. Egy vezérlést tehát több modul fog végezni, például lesz világítás, árnyékolás vagy fűtés vezérlő modul egy rendszerben. Ezek automatikusan felismerik egymást, így a rendszer irányítására használt applikációban is automatikusan megjelennek az otthonunkba telepített eszközök. A használat és telepítés egyszerű, könnyen elsajátítható.

2. Nagyobb biztonság

vezetékes (LAN) rendszer nincs kitéve a vezeték nélküli rendszerek biztonsági kockázatainak, ellenállóbb az esetleges külső támadások ellen. Megvédi otthonát: képes riasztásokat küldeni, ha szenzorai füstöt, vízszivárgást, illetéktelen behatolást érzékelnek.

3. Hibatűrő rendszer

A Nective System elosztott intelligenciájú rendszerben működik, mivel minden modul saját vezérléssel rendelkezik és önmagában is működőképes. Ennélfogva az egész rendszer sokkal biztonságosabb és hibatűrőbb, hiszen egyetlen modul meghibásodása esetén is az összes többi még működőképes marad.

4. Testre szabható

A rendszer bármikor bővíthető. Beszerelt elemei pedig – például a felhasználói igények változása miatt – módosíthatók. Ha például a redőnyök helyett inkább a világítást akarjuk szabályozni, a modul egyszerűen átszerelhető.

5. Kedvező ár

Mivel nincs szükség programozásra, a beszerelés és működtetés költsége is jelentősen kedvezőbb a Nective System esetében, mint más rendszereknél. A hibatűrő rendszer karbantartása is jóval olcsóbb, mint más épületautomatizálási megoldásoké.

Célunk egy olyan okos otthon rendszer megalkotása volt, amely sokak számára egyszerűen elérhető és biztonságos megoldást nyújt. Legyen szó a hűtés-fűtés szabályozásáról, az árnyékolástechnika működtetéséről, a riasztó vagy éppen a média rendszerek ellenőrzéséről, a Nective System egy applikáció segítségével egyszerűen, megbízhatóan és teljesen az Ön igényeinek megfelelően látja el feladatait” – fogalmaz Stocker Bence.

Megosztás